Omschrijving

De ouder-kindlessen is voor ouders en kinderen die graag samen een instrument willen leren en muziek willen maken.

Door samen naar de les te komen en thuis te oefenen leren ze van elkaar en ervaren ze samen hoe leuk het is om een muziekinstrument te leren bespelen.

Wil je gezellig samen muziek maken? Dan kan dat bij de ouder-kindlessen.

 

 

ouder-kindlessen
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Ad Triepels
Anusia Witte
Bart Partouns
Cyrina van der Bolt
Duncan Tilmans
Eric Kessels
Erik den Tuinder
Frencis Leurs - van der Heijden
John van Peij
Leo Smeets
Liesbeth Hendrix
Lucas Schellens
Maartje Pinckaers
Marc Kocken
Marcel Heijnen
Marie-José Didderen
Mea van Delden
Mia Claessen
Paul Gisberts
Ruud Smeets
Stefan Arits
Susanne Willems
Sylvia Berghs
Wiek Rademakers
Patrick Vlassak
Ralf Schreurs
Kimberly Peters
Evelien Wolting
Leroy Carli
Lieke van Oostenbrugge
Jeroen Truyen
Ellen Vissers
Jitse Zonneveld
Toon Konings

Bij docent Ad Triepels leer je een feilloze basis. Het secuur lezen van noten en het ‘strak’ spelen ervan helpt je om naadloos aan te sluiten bij een harmonie of fanfare.  Dit doet Ad met veel geduld en enthousiasme. Hij heeft al veel leerlingen opgeleid tot goede en ervaren slagwerkers. Van jongens en meisjes, van jong tot oud. Ad heeft ook veel ervaring met leerlingen die moeite hebben met zelfvertrouwen, concentratie of sociale vaardigheden. De lijfspreuk van Ad is 'Dit kan niet, bestaat niet'.  Samen met de leerling gaat hij voor een goed resultaat én veel plezier.

Mea van Delden maakt het haar missie om haar leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden op een manier die past bij de persoonlijke ontwikkeling, wensen en mogelijkheden. “Het doel van harplessen is voor elke leerling verschillend. De een wil zich muzikaal kunnen uiten, de ander wil er professioneel mee verder. Ik pas mijn lessen op de individuele wensen aan. Of je nu alleen speelt of met anderen tijdens een les, plezier maken staat voorop!”

Binnenkort kun je hier iets over mijzelf lezen.

Patrick is bijzonder bedreven in klassiek slagwerk. Van jongs af aan vond hij dat al leuk. “Het plezier dat ik altijd heb (gehad) met muziek maken, wil ik ook aan mijn leerlingen overbrengen.” Daarbij houdt Patrick tijdens de les echt zijn leerling voor ogen. “Niet iedere leerling heeft hetzelfde niveau. Ik probeer te achterhalen wat er in iemand zit en dit er ook uit te halen. Zodat de leerling op zijn of haar best wordt.”

Plezier hebben in het spelen van je instrument vindt docent Leroy Carli heel belangrijk. "Dit krijg je vanzelf als je ziet hoe dingen lukken. Voor elke leerling is dit anders. De lesmethode pas ik daarom per leerling aan. Gitaarles op maat. Je leert in je eigen tempo. Samen gaan we zoveel mogelijk aan de slag met muziek die jij tof vindt!"

Plezier staat voorop bij Ellen. Ze laat haar leerlingen zelf ervaren hoe leuk het is om een blaasinstrument te bespelen, hoe tof het is om met een groep te kunnen spelen en welke mooie mogelijkheden je hebt als blaasmuzikant. Dit leidt volgens haar automatisch tot vooruitgang. “Als je plezier hebt tijdens de les, heb je erna ook meer zin om te oefenen. En hoe meer je oefent, des te beter lukt het! Daarom motiveer ik de leerling vanuit zijn of haar eigen interesses. Welke muziek vindt hij of zij leuk? Welke doelen zijn er? Wat vindt een leerling leuk of niet leuk? Bij mij in de les mag alles gezegd worden. Zo houd ik de leerlingen enthousiast, want muziek maken is een ‘sport van de lange adem’.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

ouder-kindlessen

Docent(en)
Ad Triepels Anusia Witte Bart Partouns Cyrina van der Bolt Duncan Tilmans Eric Kessels Erik den Tuinder Frencis Leurs - van der Heijden John van Peij Leo Smeets Liesbeth Hendrix Lucas Schellens Maartje Pinckaers Marc Kocken Marcel Heijnen Marie-José Didderen Mea van Delden Mia Claessen Paul Gisberts Ruud Smeets Stefan Arits Susanne Willems Sylvia Berghs Wiek Rademakers Patrick Vlassak Ralf Schreurs Kimberly Peters Evelien Wolting Leroy Carli Lieke van Oostenbrugge Jeroen Truyen Ellen Vissers Jitse Zonneveld Toon Konings
Locatie
Gemeente Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert en Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag
Aantal
38 lessen jaarcursus - start september 2020
Doelgroep
Nog niet bekend
Startdatum
2 september 2020
Lesduur
30 min.
Code
802
Prijs
720,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Heeze-Leende, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variëren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Samen muziek maken met je kind, voor kinderen in de basisschool leeftijd (4 - 12 jaar) Instromen kan het hele schooljaar.

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!