Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

In samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties (VNK) biedt RICK een oriëntatie cursus Koordirectie aan.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al ervaring hebben met leiden van een (jeugd)koor. Een laagdrempelige cursus voor iedereen die regelmatig werkt met een groep zingende mensen. Niet alleen voor koordirigenten.

Inhoud cursus

Je maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken. Je gaat praktisch aan de slag met onderwerpen als repetitietechniek, stemvorming en muziektheorie

Koorpracticum; Aan het einde van de cursus worden de kandidaten beoordeeld op hun vaardigheden in een koorpracticum met een Projectkoor. Daarna volgt bij goed gevolg de uitreiking van een officieel VNK certificaat.

Na afronding komen cursisten t/m 25 jaar in aanmerking voor subsidie via de VNK (tot zelfs 90%!). Inschrijven kan via onze website: www.ricknet.nl

Proefles:

Voorafgaand aan de cursus organiseren wij een gratis proefles. Deze vindt plaats bij RICK, Wilhelminasingel 12 te Weert. Inschrijven hiervoor kan door een mail te sturen naar info@ricknet.nl. Vermeld hierin uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum en muzikale achtergrond.

Professioneel zingende kinderen (of volwassenen) begeleiden

Dit is je kans om eindelijk je vaardigheden met hulp van een vakdocent te trainen. De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor mensen die al ervaring hebben met met leiden van een (jeugd)koor. We starten met de basisvaardigheden en bouwen dit in 10 lessen uit tot een compleet pakket aan vaardigheden. De lessen worden gegeven door docent Leo Smeets en vinden plaats op zaterdag.

Docent Leo Smeets is koor- en orkestdirigent en als docent verbonden aan RICK te Weert. Hij dirigeert diverse koren in de regio Noord-Limburg en Midden-Brabant. Hij doceert deze cursus aan koordirigenten reeds enkele jaren via RICK. Voor meer informatie over onze docent kunt u terecht op zijn website: http://www.leo-smeets.nl/

Na de pauze om 10.15 kunnen de oriëntatiedirigenten als hospitanten de Basiscursus volgen tot 11.45 uur. Bekijk onze website www.ricknet.nl voor meer informatie en vul de inschrijving in!

 

Cursus:

orientatiecursus koordirectie

Docent(en)
Leo Smeets
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (09:00 - 10:00 uur)
Aantal
10 lessen startdatum nader te bepalen
Doelgroep
jongeren, volwassenen
Startdatum
Nog niet bekend
Lesduur
60 min.
Code
848
Prijs
255,00 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
319,00 Je woont in Asten, Heeze-Leende, Someren, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Zangplein Zoek een andere cursus