Omschrijving

Open atelier:
alle ruimte voor eigen werk

‘Droom van schilderen en schilder jouw droom’, zei Vincent van Gogh. Dit is precies wat je doet bij het Open Atelier. Een plek waar je – in het gezelschap van andere cursisten - alle ruimte krijgt om zelfstandig aan jouw eigen tekeningen en schilderijen te werken. Je schildert jouw eigen droom, niet aan de hand van een opgestelde lesbrief. De docent ondersteunt jou met vakkundig advies en persoonlijke begeleiding.

Open Atelier
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Je komt in een gezellige groep met een fijne werksfeer waar je elkaar inspireert en van elkaar leert. Je wisselt ideeën en ervaringen uit. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • Je kunt gebruik maken van verschillende materialen en technieken.
  • Volg je teken- of schilderlessen? Dan is dit een mooie uitbreiding om jezelf verder te ontwikkelen.

Tips ter voorbereiding

  • Deze cursus werkt met een knipkaart van 12 lessen, waardoor je zelf kunt bepalen in welke weken jij het Open atelier bijwoont. Je kunt deze kaart kopen bij de receptie van RICK.
  • Schilderen doe je zelfstandig. Je bent bezig met je persoonlijke werk. Neem dit en je eigen materialen mee naar de les.
  • Draag kleding die vies mag worden.

Onze docent(en)

Jose Jansen

‘Iedereen kan tekenen en schilderen.’ Vanuit die filosofie leert de zeer ervaren docente beeldende kunst José Jansen jou aan de hand van basistechnieken en thema’s kunstwerken te creëren. “Albert Einstein zei het al: ‘Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.’ Je hoeft geen begaafdheid te hebben voor beeldende kunst om toch nieuwe gaven bij jezelf te ontdekken. Nieuwsgierigheid is voor veel ontdekkingen het beginpunt. Laat dit de vrije loop en ontplooi jouw vaardigheden tijdens inspirerende lessen.”

In het ‘Open atelier’ kijkt ze positief kritisch naar jouw werk. Ze voorziet je van opbouwende feedback en advies zodat je kunt groeien in je eigen ontwikkeling.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

Open Atelier

Docent(en)
Jose Jansen
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (13:30 - 16:00 uur)
Aantal
12 lessen Inschrijven niet nodig, u koopt een knipkaart bij de balie.
Doelgroep
vanaf 18 jaar
Startdatum
9 oktober 2020
Lesduur
150 min.
Code
8331
Prijs
91,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Heeze-Leende, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Inschrijven niet nodig! U koopt een knipkaart en kunt meteen aan de slag.

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!