Cursus

Kinderkunstklas

Creativiteit van kinderen is grenzeloos. Ontdek talenten door te proeven van verschillende kunstdisciplines. Kleien, beeldhouwen, tekenen, schilderen, en natuurlijk zijn muziek en beweging een inspiratiebron. Spelenderwijs leer je de basisvaardigheden en maak je prachtige kunstwerken. Van allerlei materialen. Dit doe je aan de hand van actuele thema’s: een droom, opvallende nieuwsberichten of maatschappelijke ontwikkelingen. We gaan creatief aan de slag met de dingen die de kinderen bezig houden.

kinderkunstklas
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Op jonge leeftijd ontwikkelen kinderen zich het beste op kunstzinnig gebied. Talenten komen snel naar boven. Hier kunnen we verder op bouwen. Zo leg je een goede basis voor de toekomst.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Naast het oefenen van vaardigheden leer je ook meer over een creatief proces. Aan de hand van interessante thema’s werk je jouw kunstwerk uit. De manier waarop kan anders zijn dan vooraf bedacht. Zo verras je jezelf en krijg je meer vertrouwen in wat je allemaal kunt.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Het gebruik van diverse materialen zoals klei, steen, verf en kralen is bij de cursusprijs inbegrepen.
  • Draag kleding die vies mag worden.

Onze docent(en)

Annemarie Verheijen

Docente Annemarie Verheijen laat jou versteld staan van je eigen kunnen. Als ervaren allround autonoom kunstenaar in 3D leert ze haar cursisten eerst de grondbeginselen aan en verruimt hun blik om zichzelf vervolgens te kunnen ontstijgen. “Niets is zo mooi als oog in oog staan met je eigen werk. Maar daar gaat heel wat inspanning aan vooraf. Het leren over kunst en kunstenaars en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden scherpt je geest. Maar ook je lichaam: door het ruimtelijk werken ben je fysiek intensief bezig. Al die inspanning zorgt voor ontspanning. Er gaat niets boven ruimtelijk werken.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

kinderkunstklas

Docent(en)
Annemarie Verheijen
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (16:45 - 17:45 uur)
Aantal
6 lessen
Doelgroep
6 t/m 8 jaar
Startdatum
11 november 2022
Lesduur
60 min.
Code
8453 22-23
Prijs
87,00 Je woont in Gemeente Weert
100,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
109,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!