Cursus

Kinderkunstklas

Creativiteit van kinderen is grenzeloos. Ontdek talenten door te proeven van verschillende kunstdisciplines. Kleien, beeldhouwen, tekenen, schilderen, en natuurlijk zijn muziek en beweging een inspiratiebron. Spelenderwijs leer je de basisvaardigheden en maak je prachtige kunstwerken. Van allerlei materialen. Dit doe je aan de hand van actuele thema’s: een droom, opvallende nieuwsberichten of maatschappelijke ontwikkelingen. We gaan creatief aan de slag met de dingen die de kinderen bezig houden.

kinderkunstklas
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Op jonge leeftijd ontwikkelen kinderen zich het beste op kunstzinnig gebied. Talenten komen snel naar boven. Hier kunnen we verder op bouwen. Zo leg je een goede basis voor de toekomst.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Naast het oefenen van vaardigheden leer je ook meer over een creatief proces. Aan de hand van interessante thema’s werk je jouw kunstwerk uit. De manier waarop kan anders zijn dan vooraf bedacht. Zo verras je jezelf en krijg je meer vertrouwen in wat je allemaal kunt.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Het gebruik van diverse materialen zoals klei, steen, verf en kralen is bij de cursusprijs inbegrepen.
  • Draag kleding die vies mag worden.

Onze docent(en)

Saskia Keijzers

Docente Saskia Keijzers helpt kinderen en volwassenen met haar kennis en kunde (en een flinke dosis humor) om hun creativiteit te verwezenlijken aan de hand van de juiste techniek. “Ik vraag aan elke cursist wat hij of zij wil creëren of leren. Daar werken we dan samen stap voor stap naartoe. Het is heel bijzonder als je dan steeds meer resultaat gaat zien. Van zowel het proces als het uiteindelijke resultaat word je heel blij.” In de lessen van Saskia leer je jouw verhaal te vertellen ‘door jouw handen van verbeelding’. “Je leert loslaten, doen en experimenteren. Ik daag je uit om te ontdekken hoe ver je kunt gaan. Dat vraagt soms wat van jezelf, maar het resulteert in jouw eigen persoonlijke beeldend werk. Dat is prachtig om te ervaren!”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

kinderkunstklas

Docent(en)
Saskia Keijzers
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (16:45 - 18:00 uur)
Aantal
12 lessen
Doelgroep
6 t/m 8 jaar
Startdatum
20 september 2024
Lesduur
75 min.
Code
8453 24-25
Prijs
111,00 Je woont in Gemeente Weert
128,00 Je woont in Gemeente Nederweert, Gemeente Cranendonck
139,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!