Cursus

Handlettering - verdieping papier & hout

De mooiste quotes, inspirerende zelfgemaakt kaartjes of posters, teksten op ruiten, glazen of vazen. Met handlettering maak jij van tekst échte kunst.

Je leert nieuwe alfabetten waaronder letters met schaduwranden. We bewerken zelf papier met ecoline of aquarelverf voor een mooie ondergrond om op te schrijven. En we gaan aan de slag met teksten op hout.

Wil je meer doen met het vormgeven van letters? Bekijk dan onze cursus Kalligrafie.

handlettering - verdieping papier & hout
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Handlettering verschilt echt van kalligrafie. Dit komt doordat er bij handlettering andere materialen worden gebruikt en technieken worden toegepast. Bij handlettering heb je veel vrijheid en het mooiste aan deze techniek is dat het helemaal door jezelf gemaakt is.
  • Het leuke is dat je je eigen handschrift kunt gebruiken. Je vormt ze als het ware om tot nieuwe letters. Maak je letters bijvoorbeeld eens extra smal en extra lang en creëer zo van je eigen handschrift een nieuwe letter.

Tips ter voorbereiding

  • Enige voorkennis van handlettering of kalligrafie is nodig. Je kunt hiervoor de beginnerscursus volgen. Met deze verdieping leer je nieuwe technieken en materialen gebruiken. Wil je nog meer met handlettering? Er is ook een verdiepingscursus gericht op papier(labels) en steen
  • Houd rekening van de aanschaf van benodigde materialen zoals: zwarte fineliners (Micron of Stabilo) in verschillende diktes (0,1 - 0,3 - 0,5 en 0,8 mm), ruitjespapier, papier, HB- of B-potlood, (kneed)gum, liniaal en indien gewenst aquarelverf, ecoline, penseeltjes, aquarelpapier, houtschijf, kleine stenen. De materialen kunnen via de docente aangeschaft worden. Kopieën en ruitjes onderlegvel kosten € 5,00 en kun je voldoen tijdens de 1e les.
  • Handlettering vraag om precies werken en ook een beetje geduld. Want handlettering is vooral veel proberen. Daarbij is het belangrijk om een beetje lef te tonen en uit je comfortzone te stappen door andere dingen te doen dan anderen.

Onze docent(en)

Sjan Knoops

Docente Sjan Knoops is van kinds af aan bezig met schrijven. “Toen mijn ouders in 1953 een gekalligrafeerde tekst cadeau kregen, dacht ik: kon ik dit ook maar! Zo is mijn passie voor het schoonschrift ontstaan. Ik ben altijd bezig met pen en papier. Op lege randen en vlakken in kranten en schriftjes, schreef en tekende ik altijd al letters.” Die passie brengt ze enthousiast bij ook haar cursisten naar boven. “Ik wil mijn cursisten leren mooie letters te schrijven. Daarbij moedig ik hen aan hun hart te volgen. Dit levert gegarandeerd het mooiste werk op!”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

handlettering - verdieping papier & hout

Docent(en)
Sjan Knoops
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Dinsdag (19:00 - 21:00 uur)
Aantal
3 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
11 maart 2025
Lesduur
120 min.
Code
8968 24-25
Prijs
45,00 Je woont in Gemeente Weert
52,00 Je woont in Gemeente Nederweert, Gemeente Cranendonck
56,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!