Cursus

Dansend in balans

Beweeg met vertrouwen in je eigen lichaam. Dansend in Balans is een programma voor mensen, met o.a. Parkinson, MS, Reuma, niet-aangeboren hersenletsel, die graag willen dansen. Samen met gelijkgestemden beweeg je actief in een veilige omgeving zodat je je vrijer en onafhankelijker gaat voelen. Terwijl je geniet van muziek en dans, werk je (ongemerkt) aan je fysieke welzijn. Het vertrouwen in je en de ervaring met je lichaam die je in de lessen opdoet, helpen je om ook in het dagelijkse leven beter en gemakkelijker te bewegen.

dansend in balans
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Dansend in Balans combineert kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet en fysiotherapie. Met dans, muziek en verbeeldingskracht wordt gewerkt aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding. In de fysieke training wordt ook je creativiteit geprikkeld, zodat je je eigen kracht en mogelijkheden kunt (her)ontdekken, waardoor je je energieker, fitter en beter gaat voelen.
  • Door te bewegen, komen je spieren en energie los. De adrenaline zorgt ervoor dat je even je pijn en belemmeringen in het leven kunt vergeten.
  • Binnen de groep is er veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Het uitgangspunt is dat ieder beweegt binnen zijn eigen mogelijkheden. Je verlegt beetje bij beetje je grenzen.
  • De lessen beginnen met oefeningen waarbij je zit op een stoel. Vanuit daar beweeg je verder met of zonder ondersteuning, afhankelijk van jouw persoonlijke lichamelijke mogelijkheden.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en open sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Dit draagt bij aan een positieve gezondheid op fysiek, mentaal en sociaal vlak.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Draag comfortabele kleding waarin je je gemakkelijk kunt bewegen.
  • Het is mogelijk om te kiezen voor een 10 rittenkaart van € 96,00. Deze kaart is 6 maanden geldig vanaf afname. Wil je een 10 rittenkaart? Vermeld dit dan tijdens jouw aanmelding bij de bijzonderheden.
  • Er is het hele jaar door les met uitzondering van de kerstvakantie en 2 weken in de zomervakantie.

Onze docent(en)

Marie-Louise Bentlage

Docente Marie-Louise Bentlage laat jouw energie stromen. Met haar fysiek actieve lessen krijg jij steeds meer plezier in het dansen. Ongeacht jouw niveau helpt ze jou het beste in jezelf naar boven te halen. “Ik bekijk iedere danser en zijn of haar potentie afzonderlijk. Samen komen we in beweging en zorgen we ervoor dat ook de details kloppen. Zo ga je steeds meer genieten van dans.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

dansend in balans

Docent(en)
Marie-Louise Bentlage
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Woensdag (10:45 - 11:45 uur)
Aantal
48 lessen
Doelgroep
vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
4 september 2024
Lesduur
60 min.
Code
776 24-25
Prijs
392,00
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!