Omschrijving

Dansend in Balans

Dansend in Balans is het bewegingsprogramma voor mensen met o.a. Parkinson, MS, Reuma, niet aangeboren hersenletsel en verder voor iedereen die graag wil bewegen. Dansend in Balans biedt een inspirerende en veilige omgeving om met gelijkgestemden actief te zijn en om je vrijer en onafhankelijk te voelen. De ervaring die je in deze lessen opdoet, helpt je om ook in je dagelijkse leven gemakkelijker te bewegen.

Bewegen is gezond! Zeker voor mensen met Parkinson, MS, Reuma en niet aangeboren hersenletsel( N.A.H.). Het draagt niet alleen bij aan de mobiliteit van deze patiënten, maar het kan zelfs een positief effect hebben op het verloop van het ziekteproces.

Grote impact

De lichamelijke achteruitgang bij ziektes als Parkinson, MS, NAH en Reuma is direct en duidelijk zichtbaar en voelbaar en dat heeft grote impact op iemands leven. De beperkingen die deze aandoeningen met zich meebrengen hebben een grote impact op het sociale functioneren en op de psychische gesteldheid. Als je dergelijke aandoeningen hebt is dansen misschien niet het eerste wat bij je opkomt. Toch ligt het meer voor de hand dan je op het eerste gezicht zou denken. Een danser werkt hard aan balans, kracht, coördinatie, houding en flexibiliteit. Juist deze vaardigheden worden bij deze aandoeningen het eerst aangetast.

Cruciale rol

Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest continu uit. Een belangrijke voorwaarde van het succes van deze les is, dat het verder moet reiken dan een fysieke inspanning die gericht is op het bestrijden van de symptomen. Ook het trainen van het geheugen is belangrijk: het mechanisme om te kijken, om informatie tot je te nemen om te leren en om beslissingen te nemen. Daarnaast speelt het sociale aspect een cruciale rol. Kortom, ‘Dans in Balans’ biedt misschien wel meer dan je denkt. Ervaar het zelf!

dansend in balans
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Sandra Höpfner-Buchnitzki

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

dansend in balans

Docent(en)
Sandra Höpfner-Buchnitzki
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (11:00 - 12:15 uur)
Aantal
50 lessen
Doelgroep
vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
10 september 2021
Lesduur
75 min.
Code
776 21-22
Prijs
445,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Heeze-Leende, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variëren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!