Omschrijving

Niveau 2 Opleiding Assistent-dirigent

Wil jij meer met dirigeren? Wil jij jouw vaardigheden voor het leiden van een koor of slagwerkensemble uitbreiden? Kun je tips gebruiken als beginnende dirigent?

Algemeen:

In samenwerking met het VNK, de LBT en LBM  verzorgt RICK een deel van de opleiding tot Assistent-dirigent. De cursus is opgezet als drietrapsraket. Waarbij met name de begincursus laagdrempelig is, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen instromen.

Hoe zit de cursus in elkaar?

Opleiding Assistent-dirigent

Basiscursus Dirigeren;

Koordirectie, en leiding slagwerkensemble

Met de basiscursus ‘Dirigeren’ ga je dieper in op o.a. partituurspel, slagtechniek, repetitietechniek, stemvorming, solfège en programmering. Je leert niet alleen de theorie erachter, maar je past het ook toe in de praktijk. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 2 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Verdiepende modules

Tijdens de cursus behandelen we tijdens de eerste  lessen een aantal algemene onderwerpen. Voor het 2e deel van de  lessen kies je van tevoren een verdiepende module. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als dirigent voor een koor, een slagwerkensemble of (jeugd)harmonie? Wij zorgen ervoor dat je specifieke vaardigheden leert die passen bij jouw interessegebied. 

Iets voor jou?

Heb jij al wat basiskennis over dirigeren of ben je al werkzaam als dirigent en wil je jouw kwaliteiten professionaliseren? Of heb jij eerder de oriëntatie cursus ‘Dirigeren’ gevolgd en wil je nu een stapje verder komen? Meld je dan snel aan ! Na je aanmelding krijg je eerst een proefles. Daarin leggen we uit wat de cursus precies inhoudt en kijken we samen, aan de hand van een proefles, of het niveau van deze cursus bij je past.

Het VNK-Limburg en de LBT geven een subsidie ter stimulering voor deelname aan deze cursus. Cursisten komen in aanmerking voor een subsidie van 90% van het totale bedrag als ze aan de volgende voorwaarden voldoen. De cursist is 25 jaar of jonger, woont in Limburg en rondt de cursus positief af en behaalt het certificaat. Heb je vragen over de regeling? Neem contact op met Rita Scheffers, E: r.scheffers@ricknet.nl. 

Over onze docent

Docent Leo Smeets is koor- en orkestdirigent. Hij dirigeert diverse koren in de regio Noord-Limburg en Midden-Brabant. Zijn kennis en ervaring deelt hij al vele jaren met dirigenten via deze cursus.

 Basiscursus ‘Dirigeren’
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Ad Triepels
Leo Smeets

Bij docent Ad Triepels leer je een feilloze basis. Het secuur lezen van noten en het ‘strak’ spelen ervan helpt je om naadloos aan te sluiten bij een harmonie of fanfare.  Dit doet Ad met veel geduld en enthousiasme. Hij heeft al veel leerlingen opgeleid tot goede en ervaren slagwerkers. Van jongens en meisjes, van jong tot oud. Ad heeft ook veel ervaring met leerlingen die moeite hebben met zelfvertrouwen, concentratie of sociale vaardigheden. De lijfspreuk van Ad is 'Dit kan niet, bestaat niet'.  Samen met de leerling gaat hij voor een goed resultaat én veel plezier.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

Basiscursus ‘Dirigeren’

Docent(en)
Ad Triepels Leo Smeets
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (11:00 - 13:00 uur)
Aantal
10 lessen
Doelgroep
Nog niet bekend
Startdatum
14 maart 2020
Lesduur
120 min.
Code
849
Prijs
303,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert
379,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variëren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Lesdata: 14-3-2020/ 28-3-2020/ 11-4-2020/ 18-4-2020/ 25-4-2020/ 16-5-2020/ 30-5-2020/ 6-6-2020/ 13-6-2020 en 27-6-2020 Practicum

Welke module wil je volgen:

* Koor
* Slagwerk
* Harmonie/fanfare

noteer het bij de bijzonderheden.

Na afronding komen cursisten t/m 25 jaar in aanmerking voor subsidie via de VNK (tot zelfs 90%!).

 

 

 

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Special skills Zoek een andere cursus