Omschrijving

De Barre Workout: de ideale workout voor een strak en lenig lichaam. Volg het bij RICK in Weert. (Dansstudio RICK).

De Barre Workout is superhip en happening. Het geweldige van deze trendy fitness-methode is dat je hele body een totale workout krijgt. Benen, billen, buik, rug, armen, nek en schouders: echt alle spieren én hun bindweefsel komen aan de beurt.

Geen zorgen, je hoeft geen tutu of balletpakje aan (sterker nog: je hebt geen balletachtergrond nodig!) en je staat niet alleen aan de barre om oefeningen te doen op klassieke muziek. Nee, de Barre Workout doe je op vrolijke en opzwepende muziek. Dus: ‘bye bye fitnessclub, hello dansschool’. Werken aan het perfecte lichaam was nog nooit zó leuk.

Bij de Barre Workout staat de ballet barre centraal; dat is die houten ‘leuning’ aan de muur of voor de spiegel die bij klassiek ballet wordt gebruikt voor het doen van oefeningen. Het is een simpel, maar geniaal fitness-concept dat zorgt voor een pittige workout om een fit, sterk en lenig lichaam te krijgen. Bijkomend voordeel, je werkt tegelijkertijd aan een goede houding en dat laatste is vooral belangrijk voor iedereen die veel achter z’n computer of laptop ‘hangt’.

Het beste gecombineerd in één workout

De Barre Workout is een slimme combi van verschillende disciplines:

  • precisie van Pilates,
  • lenigheid en kracht van yoga,
  • elegantie, houding en spierspanning van klassiek ballet
  • en conditie van cardio-training.

Maar dat is nog niet alles: het bijzondere aan onze RICK Barre Workhout is dat er ook elementen uit het sterk in opkomst zijnde Fascial Fitness in zijn verweven. Fascial Fitness is al een mega-trend in o.m. Amerika en Duitsland en staat volledig in het teken van het bindweefsel in je lichaam, dat je spieren versterkt en ervoor zorgt dat ze elastisch blijven.

Een sterk, maar elegant lichaam is het resultaat

De focus van de Barre Workout ligt op het vormen van je spieren, het verbeteren van je bindweefsel, je balans, houding, uithoudingsvermogen én lenigheid.

Vloeiende bewegingen en krachttraining wisselen elkaar daarom af tijdens deze pittige workout. Ook wordt er tussendoor steeds aandacht besteed aan strechen om je lichaam soepel te houden en om ervoor te zorgen dat je spieren steeds opnieuw worden verlengd.

Zo creëer je een sterk, maar elegant lichaam zonder opgepompte spieren (dat laatste willen we ook niet, anders waren we wel in de sportschool gebleven). Daarvoor sta je overigens niet alleen maar aan de barre. Je doet ook oefeningen met bijvoorbeeld een Toning bal, lichte gewichten en een Thera-band.

De voordelen van de Barre Workout op een rij

  • Je spieren worden sterker.
  • Je bindweefsel wordt strak en elastisch.
  • Je verbetert je flexibiliteit, je wordt leniger.
  • Je houding verbetert.
  • Je conditie verbetert.
  • Je verbrandt zo’n 900 calorieën tijdens één lesje Barre Workout, dus de kans is groot dat je ook nog afvalt.

Schrijf je nu in voor de Barre Workout bij RICK in Weert.

barre workout
Wat kun je verwachten?
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een 10 rittenkaart van € 96,00. (alleen voor deze les geldig) Deze kaart is 6 maanden geldig vanaf afname. Wilt u een rittenkaart? Vermeld dit dan bij de bijzonderheden.

Onze docent(en)

Sandra Höpfner-Buchnitzki

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

barre workout

Docent(en)
Sandra Höpfner-Buchnitzki
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Donderdag (19:30 - 20:45 uur)
Aantal
jaarcursus
Doelgroep
vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
9 september 2021
Lesduur
75 min.
Code
781 21-22
Prijs
425,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert
531,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variëren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

 

 

 

 

 

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!